Mikroalgák gyerekeknek

A mikroalgák a Föld legrégebbi élőlényei.

A mikroalgák a Föld legrégebbi élőlényei. Hihetetlen módon, tökéletesen képesek alkalmazkodni minden körülöttük zajló változáshoz. Az ősi civilizációk nagy becsben tartották az algákat, úgy vélték, hogy az egészség és az életerő fokozására tökéletes táplálékok.

Modern korunkra jellemző a mikroalgák újrafelfedezése, hiszen a tudomány is rájött, hogy a Chlorella és a Spirulina nagyszerű táplálékok, szinte tökéletes tápanyagforrások.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérései alapján a mikroalgák a jövő egyik alapvető tápanyagforrásai lehetnek, hiszen széleskörűen használhatóak betegségek megelőzésére, kezelésére, és teljes mértékben hozzájárulnak a szervezet egészségéhez.

A mikoralgák nem csak a felnőtteknek, hanem már a gyermekeknek is adhatóak. Mindez felértékeli a Chlorella és a Spirulina jelentőségét.

Dr. Kerekes László csecsemő -és gyermekgyógyász főorvos szerint a mikroalgákat kisgyermekek is fogyaszthatják, 1 éves kórtól kezdve.
A Chlorella és a Spirulina nyugodt szívvel adható a család legkisebb tagaji számára is, biztonságosan fogyasztható, ismert és rendszeresen jelentkező mellékhatásokról nem számoltak be.

A mikroalgák esetében nagyon fontos, hogy megfelelő tisztaságúak legyenek, és kellően kíméletes eljárással készüljenek. Az általunk forgalmazott Spirulina és Chlorella étrendkiegészítők megfelelnek ezen kritériumoknak, és bizonyított, hogy valóban hozzájárulhatnak a gyermekek egészségének a megőzéséhez.

A Chlorella sajátossága a Chlorella Növekedési Faktor (CGF Chlorella Growth Factort), amely egy nukleotid-peptid-komplex „anyag”, főképpen nukleinsav-származékokból áll. A CGF jelentős szerepet tölt be a növekedésben. További jellemzője, hogy a CGF hatására a sejtek extrém idő alatt, 20 óránként képesek reprodukálni önmagukat (további 4 sejt keletkezik).
Kutatások szerint a CGF-nek köszönhetően a Chlorella alga támogatja a gyermekek megfelelő ütemű növekedését és fejlődését.

A mikroalgákban minden olyan tápanyag megtalálható, amely hozzájárul a jobb emésztéshez. Alultáplált gyermekeknél (sajnos egyre több ilyen van hazánkban is) különösen fontos a megfelelően működő emésztés!

Az algák további sajátossága, hogy csökkentik az éhségérzetet és segítenek megszabadulni a méreganyagok sokaságától. Elhízás-ellenes hatásokkal rendelkeznek.
Az elhízás világszerte súlyos problémának tekinthető, és sajnos egyre nagoybb az elhízott gyermekek arány is. A gyerkmekkori elhízásra pedig különösképpen érdemes odafigyelni!
Egyrészt az elhízott kisgyermekek számára elkerülhetetlen, hogy óvodai, vagy iskolai gúnyolódás kereszttűzébe találják maguka, az állandó zrikálás pedig jelentősen befolyásolhatja a „boldog gyerkeméveket”.
Másrészt, egy elhízott kisgyermek esetében sokkal de sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy felnőttként is állandó súlyproblémákkal kell majd szembenézni. Az elhízás szövődmnyei is a későbbi életszakaszokban fognak jelentkezni. Pl.: vérnyomás gondok és hasnyálmirigy problémák, ízületi bántalmak, a mozgás nehézsége.

 

A Spirulina és a Chlorella étrendkiegészítők fogyasztása rendszeres mozgással és gondosan megválogatott  táplálkozási szokásokkal egytemben „kikövezik a testsúlycsökkentéshez vezető utat”!

A mikroalgák értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, zsírsavakat tartalmaznak. Ezek a tápanyagok nélkülözhetetlenek az egészség és a szükséges tápanyagutánpótlás szempontjából.

Immunerősítő hatásuk különösen megbecsülendő gyermekkorban:

  • A Spirulina egyik legfőbb hatása az immunerősítésben nyilvánul meg.
  • A Chlorella alga poliszacharidjai révén stimulálja az immunrendszert.

Mikoralgák fogyasztása ajánlott olyan sportoló gyermekek számára is, akik valamilyen ízületi sérüléssel bajlódnak.

Az adagolásról: 1-3 éves kor között az átlagos, felnőtt adag ( ez 3-4 maximum 5 tabletta/nap adagot jelent) felét. A továbbiakban pedig ügyeljünk arra, hogy például egy serdülőkorú fiatal még ne a teljes felnőtt adagot fogyassza.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Spirulina, Chlorella

Bio Spirulina és Chlorella Árak
Wellstar Green Gold Imune, 180db 12.900 Ft
Bio Spirulina Alga tabletta, 180db 4.871 Ft
Bio Chlorella Alga tabletta, 180db 4.871 Ft
Bio Spirulina Alga por, 200 g 7.721 Ft
Bio Chlorella Alga por, 200 g 9.721 Ft
Spirulina, Chlorella Összehasonlítás

Biomax Szállítási Idő

Ajánlott Fogyasztási mód: bő folyadékkal.

PayU Vásárlói tájékoztató

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.